Aerial Yoga Hangmat

Aerial yoga swing hangmat

Aerial Yoga Hangmat

Het vinden van de beste Aerialyoga hangmat is een grote beslissing. Je vertrouwt op deze zachte, zijdezachte stof om je gewicht volledig te ondersteunen terwijl je rondvliegt met luchtyoga of ondersteboven aan je deurkozijn hangt.

Er is veel om over na te denken voordat je een Aerialyoga hangmat koopt, moet je ervoor zorgen dat je een schommel vindt die past bij je behoeften en waar je het gaat gebruiken.

De meeste luchtyoga hangmatten kunnen binnen of buiten worden gebruikt, ze kunnen worden opgehangen aan een deurkozijn bar, vrijstaande antenne rig / yoga trapeze staan of van een blootgestelde balk of zelfs een boomtak!

In dit artikel leer je:

  • Wat een Aerialyoga hangmat (ook wel een luchtyoga schommel) is
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een Aerialyoga hangmat
  • Een korte blik op welk materiaal je nodig hebt om het beste gebruik te maken van je nieuwe yogaswing

Wat is een Aerial Yoga Hangmat?

Een luchtyoga hangmat of Aerialyoga hangmat is sterke parachute-grade, zijde, of taffeta stof die is ontworpen om te worden bevestigd aan uitzetschroef van metaal en roestvrijstalen plafondhaken voor de performer om yoga inversies en poses uit te voeren in de Aerialyoga hangmat welke wordt opgehangen aan het plafond.

Er zijn momenteel zo veel verschillende soorten Aerialyoga hangmatten beschikbaar, met verschillende opties, waaronder:

  • Kleur
  • Gewicht/belastingslimiet
  • Breedte en lengte van stof
  • Stoftype
  • Schuimhandvatten/geen handgrepen

Hoge kwaliteit yoga schommels zijn gemaakt van parachute-grade nylon, zijde of taffeta en kunnen een hoop gewicht dragen, de hoeveelheid materiaal dat je koopt hangt af van de hoogte die je beschikbaar hebt, het is beter om te veel materiaal te hebben dan niet genoeg.

Aerialyoga is nu populairder dan ooit, met meer en meer mensen die elke dag meer betrokken raken bij de sport. Na een paar lessen is het natuurlijk verleidelijk om een yogaschommel te willen kopen om thuis wat te oefenen.


Aerial Yoga Hangmat / Swing Kooptips


Hier zijn nog enkele tips waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe yoga-trapezestandaard voor gebruik met je aerial yoga swing of andere uitrusting.

Beschikbare hoogte en ruimte


Als je van plan bent om de schommel binnenshuis te gebruiken, zorg er dan voor dat je weet hoe hoog uw plafonds / deurkozijnen zijn, zodat deze comfortabel in jouw huis past. Bedenk ook hoeveel ruimte je om je heen nodig hebt om veilig trucs en poses uit te voeren. Je wilt niet met je hoofd op de grond slaan!

Draagvermogen


Dit hangt af van hoe u de standaard wilt gebruiken, voor regelmatig thuistraining maakt het niet zo veel uit. Als u echter een dubbele houding of commercieel gebruik plant, dan wilt u een schommel met voldoende tuigage die grotere belastingen kan weerstaan.

Garantie


Controleer altijd of er garantie is op je aerial yoga swing of hangmat, dit betekent dat als er onderdelen defect raken, deze gratis worden vervangen of gerepareerd. Onthoud dat dit niet zomaar fitnessapparatuur is, je vertrouwt erop dat dit tuigje je lichaamsgewicht ondersteunt terwijl je vliegt!

Soort stof


Beslis of je nylon parachutestof wilt, dat het sterkste en meest duurzame is, maar iets minder comfortabel omdat het geen rek heeft, of zijde, dat wel wat meegeeft en uitrekt, nog steeds erg sterk is, maar niet zo duurzaam als nylon.

Zijden schommels hebben mogelijk een kortere levensduur dan een nylon schommel.

Waarom Aerial Yoga Hangmatten gebruiken?


Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen aan aerial yoga. Omdat je geschorst bent in plaats van geaard, krijg je de voordelen van zowel yoga als inversietherapie in één compleet pakket.

Gezondheidsvoordelen van Aerial Yoga


Door aerial yoga te beoefenen, geniet je van enkele van deze gezondheidsvoordelen:

Verhoogde flexibiliteit
Betere kernsterkte
Sterkere gewrichten
Minder pijntjes en kwalen
Betere houding
Minder stress en angst
Meer verkwikkende slaap
Betere doorbloeding en circulatie
Hogere niveaus van zuurstofopname in het bloed
Betere kracht van het bovenlichaam

Gezondheidsvoordelen van Aerial Yoga


Gebruik buitenshuis


Veel eigenaren van aerial yoga-hangmatten gebruiken ze bijna uitsluitend buitenshuis, in parken of overal waar een geschikte plek is om de schommel op te hangen.

Dit is een unieke manier om contact te maken met de natuur, te mediteren en tegelijkertijd een luchttraining te krijgen. Deze schommels wegen absoluut niets zonder hardware, dus ze zijn extreem draagbaar en gemakkelijk mee te nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *